Flytt från vår hantverksbod in till stan

Efter att ha haft vår hantverksbod en bit utanför staden känner vi att det är dags att flytta på oss. Vi har inte haft någon stor lokal utan en liten uppvärmd bod med olika ”områden” kan man säga. Lite verktyg för finsnickeri, symaskin, vävmaskin och några tyngre saker såsom borr och svarvmaskin. Det mesta inom slöjd helt enkelt. Vi har inget behov av en större lokal och vi jobbar ofta hemifrån med våra små projekt. Men ibland är det kul att kunna samlas någonstans för att jobba tillsammans, prata och umgås.

Erbjudande om billigare lokal i stan

Vi har betalat ett aningen högt pris för vår hantverksbod utanför staden, men det har inte varit något som gett oss problem. Men så fick Nils genom en kontakt nyss om en passande lokal precis i angränsning till stan. Lokalen är lite mindre än den vi har nu men som sagt är det inga problem då vi inte kräver så mycket utrymme. Men det som gjorde oss väldigt intresserade var att hyran var mycket lägre. Vi kommer nu att spara nästan 30 % varje månad genom detta byte. Så det kändes som ett självklart val.

Vi har även kommit överens om att ”betala” den ursprungliga kostnaden och lägga undan överskottet i en sparkassa. Denna sparkassa kan vi sedan använda för att köpa in nya verktyg och annat kul. Till exempel hade det varit bra att ha en sparkassa nu vid flytten eftersom vi hyrde flyttstädning genom firman Städhjältarna (ingen av oss hade möjlighet att städa). Kan dock säga att vi är mycket nöjda med deras pris och arbetsinsats. Självaste flytten gjorde vi dagen efter på en lördag då alla var lediga, så då hjälptes vi åt att packa en lätt lastbil och köra till nya lokalen.

Vi håller nu på att inreda den nya lokalen, riktigt fint kommer det att bli. Det är även mycket passande då flera av oss bor i staden och nu slipper åka ända ut till vår förra bod. Det enda problemet med nya lokalen är att vi nu har lite grannar i huset. Vi huserar i källaren men har ju vanliga hyresgäster ovanför oss. Detta innebär att vi inte kan köra högljudda maskiner (som vår borrmaskin) alltför sent på kvällarna. Men vanligtvis är vi inte och jobbar så värst sent och det är också ganska sällan vi använder borrmaskinen och svarven, som är de maskiner som låter mest. Så det kommer nog inte bli några större problem. Förhoppningsvis kommer vi kunna ha en liten invigningsfest när vi känner oss klara med allt. Mer om det senare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *