Det nygamla hantverket: Rakkniven

Ett hantverk, för jag vill faktiskt kalla det hantverk fick nyligen oss på Slöjdbiennalen nyfikna. Någon i gänget såg Bond Skyfall och den urhäftiga scenen där Bond blir rakad med rakkniv av den sköna Moneypenny. Scenen börjar med att Bond förbereder raklödder med hjälp av en rakborste och raktvål när det knackar på dörren, för att göra en lång historia kort; det är Moneypenny som kommer in och det slutar med att hon utför rakningen. Hela scenen är sexig och när man ser henne dra rakkniven över Bonds hud och får höra ljudet som uppstår går det inte att undvika att åtminstone bli lite nyfiken.

Slöjdbiennalen köper rakknivar

James bond och rakknivar!

Som jag skrev i slutet på förra året vann vi en fin summa pengar på kasino, hälften blev användes till att köpa nya redskap och hälften sparades för något kul. Lite hade vi spenderat redan på en fin middag, men mycket var kvar. Så vi bestämde oss för att köpa oss varsitt rakset, alltså rakkniv med tillbehör. Många skärsår och svordomar senare har vi alla lärt oss tekniken, för det var faktiskt oväntat svårt att lära sig, men nu i efterhand kan jag inte förstå hur jag kunnat raka mig på annat sätt. Det finns många fördelar, men en stor är att rakningen har gått från ett jobbigt måste till en härlig morgonrutin. Men det är inte allt.

Skäggvård + ansiktsvård = lysande hud

Jag har haft lite problem med rakfinnar till och från, sen jag började med rakkniv har jag inte fått en enda. Men det bästa är att min hud är så mycket fräschare, jag tror till och med att den har blivit lite mer tight. Jag läste på lite om skäggvård och ansiktsvård och det visade sig att raka sig med rakkniv är mycket bra för huden. Det skrapar bort det överflödiga lagret döda hudceller, även rakborsten hjälper till att skala bort döda hudceller samt öka blodcirkulationen i ansiktet. Så min hud ser mycket yngre och fräschare ut. Även de andra upplever stora förbättringar sen de började raka sig med rakkniv. Självklart har jag inte rakat bort getskägget, men däremot har jag börjat använda skäggolja i det. Det gör väldigt stor skillnad det också, skägget ser så mycket mer välvårdat ut och är skönt att ta på.

Så jag uppmanar dig att testa på, du kommer inte ångra dig.

Rakar du dig redan med rakkniv? Har du frågor? Tveka inte på att skriva i kommentarsfältet! Vi höres!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.